Coco, livet före Chanel

Hejhej, denna blogg heter ju faktiskt FILMochtvbloggen. Och jag har precis köpt hem filmen "Coco, livet före Chanel" så då vore det ju perfekt att skriva lite om den och göra en liten recension.

Denhär filmen handlar ju alltså om Coco Chanels uppväxt och slutar med att hon gjorde sin första kollektion. Det gör att fokuset i filmen ligger på hennes personlighet och den är alltså inte en mode-film, vilket gör att även de som bor under en sten när det gäller mode också kan tycka att den är bra. Jag tror att hela meningen med filmen är att man ska förstå att Coco Chanel inte bara var en modeskapare, utan hon hade så starka åsikter att hon förändrade en hel generation genom att bara ha på sig det hon ville.
Till en början var det skandalöst att hon inte hade på sig korsett eller skärp för att framhäva sina former. Hon sydde om skjortor till klänningar som enligt hennes vänner och bekanta var manhaftiga och såg ut som en hämlös kläder. Däremot fastnade en efter en för hennes enkla hattar utan fjädrar.
Coco och hennes syster bodde på ett barnhem och var riktigt fattiga. Hon och systern sjöng på en klubb för att få ihop pengar och där träffade Coco av en slump en rik man som hon egentligen inte tyckte om.

Mer tänker jag inte avslöja .. ni får se den själva ;)
Den var bra iallafall.

Så vi hade ett litet besöksrekord på 68 personer eller vad det nu var, så om ni vill kan ni ju svara på om ni har sett den och i så fall vad ni tyckte :)

You know you love us
XOXO
F&T


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt urgulliga namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0